El cost laboral de les empreses puja un 2,8% a la Comunitat Valenciana

L'increment del salari mínim i les bases de cotització provoquen un augment de la despesa destinada al treballador.

El cost laboral de les empreses puja un 2,8% a la Comunitat Valenciana
El cost laboral de les empreses puja un 2,8% a la Comunitat Valenciana

El cost laboral de les empreses s'ha situat a la Comunitat Valenciana en 2.287,85 euros per treballador al mes en el primer trimestre de 2019. Aquesta xifra suposa un increment interanual del 2,8%, per damunt de l'augment de la mitjana nacional.

En el conjunt d'Espanya el cost laboral de les empreses ha registrat un increment interanual del 2,1% i se situa en els 2.550,3 euros per treballador i mes, a causa de l'increment dels costos salarials i de les cotitzacions socials, després de pujar el salari mínim i les bases de cotització un 22,3% al gener.

Segons l'enquesta trimestral del cost laboral (ETCL) que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'import que destinen les empreses a la despesa laboral va registrar en el primer trimestre de l'any el major ascens des del quart trimestre de 2013 (quan va pujar un altre 2,1%).

Els salaris (que inclou sou base, complements, pagaments per hores extraordinàries i endarreriments en termes bruts) van experimentar un increment de l'1,7%, fins a 1.876,2 euros per treballador i mes.

Per darrere, les cotitzacions a la Seguretat Social van registrar un augment del 3,6%, fins a 615,6 euros mensuals.

 

També et pot interessar

stats