Les Corts reprenen el debat sobre la llei d’acompanyament als pressupostos

La votació s'interrompé dijous perquè l’oposició abandonà la sessió en protesta d’un recés que els grups del Botànic utilitzaren per a negociar esmenes.

Comissió d'Economia, el dijous passat
Comissió d'Economia, el dijous passat

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts reprén aquest dilluns el debat de les esmenes de l’anomenada llei d’acompanyament als pressupostos, el conjunt de mesures fiscals que acompanyen els comptes per al 2020. 

La sessió va començar dijous de matí, però es va haver d’interrompre al migdia, quan els partits de l’oposició abandonaren la sala abans que es votaren les propostes. El PP, Ciutadans i Vox decidiren protestar així per un recés que van demanar els grups que formen el govern del Botànic (el PSPV, Compromís i Unides Podem) que es va allargar (va durar 45 minuts en lloc dels 15 previstos). 

Els socis del Consell necessitaven temps extra perquè, tot i que presentaren la llei de forma conjunta, hi havia discrepàncies entorn d’una proposta dels socialistes per a reduir un 99% l’impost de successions a les empreses familiars. Una mesura que tant Compromís com Unides Podem rebutgen i que va obligar, per això, a demanar el recés per a continuar les negociacions i revisar les esmenes conjuntes. 

L’oposició va abandonar la sessió per considerar una “falta de respecte” a la resta de grups parlamentaris que s’allargara la pausa.

També et pot interessar