Les Corts insten el Consell a oferir a Tesla terreny per a una factoria

Enginyers valencians especialistes en renovables consideren Paterna un emplaçament òptim.

Les Corts Valencianes han acordat aquest dimecres que el Consell inicie els tràmits necessaris per a oferir a la factoria Tesla llocs de la Comunitat Valenciana perquè hi instal·le la seua nova fàbrica. Així mateix, es demana que el Consell inste el Govern central a donar suport activament a la instal·lació de la factoria i a establir els contactes necessaris per a aquesta finalitat. L´acord ha rebut el suport de tots els grups, tret de Podem.

Tesla, líder mundial de tecnologia avançada renovable, té com a missió accelerar la transició mundial d´energia sostenible mitjançant la producció de vehicles elèctrics i de productes energètics cada vegada més assequibles. La previsió és que enguany es fabriquen 500.000 vehicles totalment elèctrics.

Des que el 2014 l´empresa americana va inaugurar una megafactoria a Nevada la producció de bateries recarregables està en continua expansió. La demanda europea de vehicles elèctrics és tan elevada que Tesla necessita una nova seu operativa al vell continent. Portugal, França i Finlàndia s´han oferit per albergar-ne una de les fàbriques. A Espanya s´hi han postulat Sòria, Palència i Lleó, i al nostre territori, Paterna.

Al juliol de l´any passat el vicepresident de desenvolupament de negoci de Tesla, Diarmuid O´Connell, es va reunir amb la ministra d´Agricultura, Aigua i Mediambient. De moment, cap representant de l´empresa d´Elon Musk s´ha pronunciat respecte de les ubicacions definitives de les noves megafactories que pretenen instal·lar als principals mercats d´Europa i Àsia.

Tot i això, Tesla continua creixent a Espanya, i ara mateix ja hi ha diversos punts de venda a Madrid, Barcelona i Marbella, tendes itinerants com les del Corte Inglés, i més de 24 supercarregadors a tot Espanya.

Els beneficis d´allotjar la factoria Tesla a la Comunitat Valenciana no serien pocs. Enginyers que han estudiat la proposta estimen que es generarien al voltant de 10.000 llocs de treball directes i indirectes, beneficis mediambientals, la dinamització del territori i un clar impuls al sector industrial de les renovables.

També et pot interessar

stats