El Corte Inglés pacta amb els sindicats retallar 3.292 llocs de treball

Acorden una indemnització de 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats i primes de fins a un 20% del salari brut anual.

Imatge del Corte Inglés de Castelló
Imatge d'El Corte Inglés de Castelló / À Punt NTC

La retallada de llocs de treball a El Corte Inglés ja té números. L'empresa i els sindicats han acordat que l'ajust de plantilla afectarà 3.292 persones. Els afectats, siguen voluntaris o no, rebran una indemnització de 33 dies per any treballat i un límit màxim de 24 mensualitats, segons han detallat els sindicats CCOO, UGT, Fetico i Fasga. La xifra d'afectats supera en 292 l'anunciada inicialment. El Corte Inglés té una plantilla de 63.000 persones.

L'empresa i els sindicats han pactat també primes d'eixida per a aquells treballadors que es presenten voluntaris a l'ERO. Així, els que tinguen més de 15 anys d'antiguitat en l'empresa rebran un pagament del 20% del salari brut anual, mentre que per als de 10 a 15 anys serà del 10% i per als de 5 a 10 anys, del 5% del salari brut anual.

L'empresa també s'ha compromès a reduir en un 15% el nombre d'afectats en el cas que no es cobrisca amb el total de voluntaris, reduint en més de 500 persones els processos d'extinció forçosos. El termini d'incripció voluntària arriba fins al 23 d'abril i l'empresa tindrà un mes més per a respondre.

També et pot interessar

stats