El Corte Inglés acorda baixes incentivades per a 630 majors de 59 anys

Amb l'acord aconseguit es redueixen a 2.100 els empleats afectats per aquest pla de reorganització, enfront dels 2.324 que s'havien plantejat inicialment

Porta d'entrada d'un establiment del Corte Inglés
Porta d'entrada d'un establiment d'El Corte Inglés / Daniel VG (Shutterstock)

El Corte Inglés ha pactat finalment amb els sindicats un total de 630 baixes incentivades per a majors de 59 anys, així com el trasllat a establiments comercials de 1.470 empleats en àrees de serveis centrals i regionals.

Totes dues parts han informat a través d'un comunicat que han arribat a un acord amb els sindicats sobre el procés de reorganització de la plantilla que El Corte Inglés va anunciar fa poc més d'un mes.

Amb l'acord aconseguit es redueixen a 2.100 els empleats afectats per aquest pla, enfront dels 2.324 que s'havien plantejat inicialment.

L'objectiu de l'empresa amb aquest pla és "reforçar les botigues, atendre la bona evolució de les vendes i millorar l'atenció i el servei al client".

Segons el Comité Intercentres, també s'ha establit un augment en cas d'acollir-se a l'extinció del contracte per damunt del màxim legal, tant en dies d'indemnització com en límit de mesos.

A més, assegura que s'han ampliat les propostes de l'empresa en el percentatge del salari aplicat en les baixes a partir dels 59 anys, així com la fórmula de capitalitzar tots els imports en un sol pagament, posant a disposició una liquiditat immediata a les persones que s'acullen voluntàriament a aquesta fórmula.

El termini d'acceptació del pla de les baixes incentivades estableix un límit de 21 dies des del moment que l'empresa el notifique.

Trasllats

Quant als trasllats, la part sindical detalla que es garantirà que el pla no afecte col·lectius vulnerables. Es mantindrà el 50% del complement personal amb un límit màxim de 3.000 euros, així com el complement d'antiguitat, i es donarà un preavís de dos mesos abans de la incorporació per a personal amb fills menors de dotze anys, entre altres garanties.

El període d'execució d'aquest procés és fins al 28 de febrer de 2025, afig el Comité Intercentres en un comunicat, en el qual destaca el fet que, després de la negociació, s'haja reduït en 854 en nombre total de treballadors afectats per aquest pla de reordenació de la plantilla.

També et pot interessar

stats