El Corredor Mediterrani estalviarà un 44% de temps per a mercaderies i un 30% per a passatgers, segons la UE

Boira assenyala que ha de ser una qüestió d'estat "governe qui governe"

El Corredor Mediterrani estalviarà un 44% de temps per a mercaderies i un 30% per a passatgers, segons la UE
El Corredor Mediterrani estalviarà un 44% de temps per a mercaderies i un 30% per a passatgers, segons la UE

El comissionat del govern d'Espanya per al desenvolupament del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira,  ha avançat aquest dijous que en els pròxims dies la Unió Europea publicarà un informe que conclou que la construcció d'aquesta infraestructura suposaria un "estalvi de temps" del 44% en el transport de mercaderies i del 30% en el transport de passatgers, en l'horitzó de l'any 2030. Seria l'estalvi "més alt tant per a mercaderies com per a passatgers dels nou corredors transeuropeus".

 A més, només la construcció del Corredor Mediterrani "aportaria l'1,6% al Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya", la qual cosa suposa el percentatge més alt després de Croàcia, de tots els països que travessa aquesta infraestructura (Espanya, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia i Hongria).

 A la llum d'aquestes previsions, Boira ha assegurat que "a Europa estem en primera línia en aquest gran corredor Algesires-Hongria de 3.000 quilòmetres", i ha defès que "val la pena treballar" per ell.

 En aquest sentit, ha recordat que el 80% dels contenidors que entren a Espanya es canalitzen a través de tres ports: Algesires, València i Barcelona, tres punts del Corredor Mediterrani. I el 66% de les importacions i exportacions de mercaderies es concentren en els de València i Barcelona.

 Pel que fa a passatgers, es calcula que "podria arribar fins als 4 milions de viatgers" i convertir-se en "una de les línies més importants d'Espanya", ha remarcat.

Durant la trobada, el comissionat del Govern per al desenvolupament del Corredor Mediterrani ha reivindicat que aquesta infraestructura s'està "revaloritzant" en els últims temps, per la qual cosa davant la proximitat de les eleccions generals, el 28 d'abril, espera que "si canvia Govern" entenga que es tracta d'un tema d'Estat".

També et pot interessar

stats