El coronavirus ha reduït el tràfic marítim de la Xina un 55%

Material elèctric, calcer, joguets, aparells mecànics, mobles i làmpades entre els principals productes que exporta.

11 de febrer 2020 - 22:33

El coronavirus o Covid-19, com l'ha anomenat l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ja s'ha cobrat més de 1.000 morts només a la Xina. L'organisme ha explicat que tardarà més d'un any i mig a desenvolupar una vacuna contra aquesta infecció. Per això, a Ginebra ja s'han reunit més de 400 experts mundials en virologia i epidemiologia per a investigar possibles tractaments i vacunes.

No obstant això, els efectes del coronavirus ja s'han fet notar en l'economia. De fet, perilla la celebració del Mobile World Congress de Barcelona que està previst que se celebre del 24 al 27 de febrer. Moltes empreses, principalment xineses, han cancel·lat la seua presència en l'esdeveniment.

Precisament de la Xina és d'on provenen molts dels productes dels quals se serveix l'economia valenciana per a funcionar a ple rendiment, com ara aparells i material elèctric, calcer, màquines i aparells mecànics, mobles i làmpades, i joguets. De fet, les principals companyies navilieres han paralitzat els vaixells atracats als ports de la Xina, una situació que ha suposat una reducció del 55% del tràfic marítim.

Així, la directora comercial de l'empresa logística Tiba, Belén Carratalà, ha assegurat en una entrevista en l'informatiu 20H NTC d'À Punt Mèdia, que l'impacte econòmic del coronavirus es deixarà notar a partir de març perquè encara estan arribant els vaixells que van eixir abans del brot.

Segons dades de l'Autoritat Portuària de València, aquest país és líder en trànsit de contenidors amb més de 500.000 només l'any 2018, per davant de països com els Estats Units o Turquia. Aquesta dada va suposar que s'importaren mercaderies per valor de 3.183 milions d'euros.

D'altra banda, la Xina també rep productes valencians. De fet, en l'última dècada s'ha consolidat un creixement que gira al voltant dels 500 milions d'euros i en cinc anys ha crescut en un volum de vora el 10%. Els principals són el calcer, el taní i materials colorants, màquines i aparells mecànics, begudes o coure.

També et pot interessar

stats