El coronavirus redueix un 15% les reserves als hotels de la Costa Blanca

A pesar del descens, la patronal assegura que l’Imserso i els turistes britànics estan mantenint el sector.

Imatge d'arxiu de la Costa Blanca, al terme de Benidorm
Imatge d'arxiu de la Costa Blanca, al terme de Benidorm / Pixabay

La incertesa que està generant el coronavirus està fent que les reserves hoteleres es reduïsquen "un 15 o un 20 per cent" de mitjana respecte a l'any passat a la Costa Blanca, segons ha avançat l'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana (Hosbec).

Des de la patronal hotelera, el seu president, Toni Mayor, ha indicat que "continuen entrant reserves, però no amb el volum de l'any passat per aquestes dates". Mayor ha precisat que, a pesar d'aquest descens, Benidorm es manté amb reserves que superen el 80%, gràcies a l'Imserso i al mercat britànic.

Mayor admet que el sector hoteler està "en mans de les circumstàncies", esperant com evoluciona el Covid-19, encara que, segons indica, els seus efectes s'han notat més a ciutats com València, Alacant o Elx, i no a la costa.

Incertesa per a Falles i Setmana Santa

Respecte a les reserves de la setmana fallera, Mayor ha admés que a València "queda molt per vendre" i hi ha "molt de buit encara" als hotels. El president d'Hosbec ha indicat que la suspensió de classes a Madrid podria fer que gent d'aquesta Comunitat decidira passar uns dies a València o a Benidorm, sobretot si es trasllada amb cotxe, perquè "la gent li té respecte a l'avió o els autobusos", però insisteix que "tot està obert".

Més allà, i respecte a les reserves per a Setmana Santa, la possible “adopció o no de mesures que restringisquen la llibertat de moviment influirà també en les reserves”, segons Mayor. Com ha explicat el president de la patronal hotelera, per a la Setmana Santa les reserves es mouen, sobretot, "les últimes dues setmanes" i les previsions de l’oratge també influïxen, de manera que enguany caldrà esperar a veure com evolucionen els fets.

També et pot interessar

stats