El coronavirus deixa vora 800 ERTO que afecten uns 11.000 valencians

La Conselleria d’Economia pretén “evitar que es produïsquen acomiadaments, garantint el compliment de tots els requisits establits legal i reglamentàriament”.

El coronavirus deixa vora 800 ERTO que afecten uns 11.000 valencians
El coronavirus deixa vora 800 ERTO que afecten uns 11.000 valencians

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha rebut entre el 12 i el 17 de març un total de 781 sol·licituds d’expedients d’ocupació temporal (ERTO) per la crisi del coronavirus. Aquests afecten 10.884 treballadors i treballadores de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria tramitarà els ERTO que suposen la suspensió temporal del contracte o reduir la jornada dels treballadors de manera temporal, sempre que s’acredite que existeix una causa de “força major” derivada de la situació actual.

Durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l’empresa, però sense dret a percebre el seu sou, ni la resta de complements com ara pagues extra o vacances. A més, acabada la situació excepcional, es reincorporarà a l’empresa, i no perdrà l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

L’objectiu de la Conselleria és l’aplicació de les mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic del Covid-19 que estableix el Reial decret llei 7/2020 de 12 de març i “evitar que es produïsquen acomiadaments, garantint el compliment de tots els requisits establits legalment i reglamentàriament en aquest mecanisme legal”.

Entre aquests ERTO que s’han presentat destaquen el de Ford a Almussafes i el de Marina d’Or

També et pot interessar

stats