El coronavirus afona les vendes de cotxes al març

Les vendes cauen un 69,3% a Espanya, fins a 37.644 unitats, la segona dada més baixa des que es tenen registres.

El coronavirus afona les vendes de cotxes al març
El coronavirus afona les vendes de cotxes al març

Les matriculacions de turismes i tot terrenys nous han registrat al març una caiguda històrica a Espanya del 69,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, fins a les 37.644 unitats. Es tracta de la segona xifra més baixa des que es tenen registres (any 2000) i per darrere de la de setembre del 2012 (35.148), segons dades de les associacions Anfac (fabricants), Faconauto (concessionaris) i Ganvam (venedors).

Llastrades per la crisi del coronavirus, que ha obligat al tancament de pràcticament tot el comerç, la comercialització de turismes a particulars ha baixat el 67,5% (16.871 matriculacions), a empreses el 66,9% (12.613) i a firmes de lloguer el 74,9% (8.160).

En l’acumulat del primer trimestre, la caiguda és del 31%, fins a 218.705 matriculacions. Al gener, les matriculacions de turismes van baixar el 7,8%, cosa que ha trencat amb quatre mesos seguits de pujades, i al febrer el 6,03%.

“El tancament total de la distribució i comercialització de vehicles des del 16 de març per l’expansió de la pandèmia del coronavirus i les restriccions de l’estat d’alarma, ha suposat, com era previsible, un pal a les matriculacions, que ha col·locat les xifres de març per davall del nivell dels pitjors mesos de la crisi econòmica” iniciada el 2008, han destacat en un comunicat conjunt les tres associacions.

Un escenari pitjor en les pròximes setmanes

“Amb els concessionaris tancats, esperem un mercat inexistent o amb caigudes pròximes al 90% en els dos pròxims mesos. Malgrat això, hauríem d’aspirar a tocar fons abans que acabe el primer semestre i treballar dur en la segona meitat de l’any per a tornar a arrancar”, ha dit el portaveu de Faconauto, Raúl Morales.

També et pot interessar

stats