El corder, un plat de luxe a la taula aquest Nadal
Cada animal costa de produir 15 euros més que abans que esclatara la guerra d'Ucraïna
L'alta demanda de carn de corder l'ha convertit en un producte de luxe per a aquest Nadal. Enguany, cada animal costa de produir 15 euros més que abans que esclatara la guerra d'Ucraïna i es disparara el preu dels cereals. Unes despeses extraordinàries que han encarit el preu final.
El propietari d'aquesta explotació ovina de la Vall d'Alba, a la Plana Alta, de vora 2.400 caps de ramat, acaba de vendre 1.100 corderets per a la campanya de Nadal. La demanda d'aquesta carn a la porta de Nadal sol ser molt beneficiosa, però les condicions han canviat radicalment per als productors. "Cada corder em costa 15 euros més i el preu de venda únicament ha pujat un euro", ha lamentat José Luis Trilles, ramader de l'explotació.
El preu mitjà de cada unitat sol estar vora 68 euros durant l'any, però ara eal desembre pot arribar fins als 75 euros cada corder de 14 quilos. "Està molt car i, per això, jo compre altra carn. Ha pujat quasi cinc euros el quilo", ha assegurat una clienta al supermercat.