Conveni per als pròxims tres anys per als 130.000 treballadors del sector tèxtil i de la confecció

El pacte nacional signat a València contempla un increment salarial del 0,5% per a 2021 i del 2% per a cadascun dels exercicis de 2022 i 2023 en un sector que mou 9.000 milions d'euros a l'any

El president, Ximo Puig, junt al conseller d'Economia Sostenible, Rafa_Climent, ha rebut a una delegació d'agents econòmics i socials del sector tèxtil i de la confecció espanyola, amb motiu de la signatura del conveni col·lectiu 2021-2023
El president, Ximo Puig, ha rebut una delegació d'agents econòmics i socials del sector tèxtil i de la confecció / GVA

La delegació del govern a València ha sigut escenari aquest dijous de la signatura institucional del conveni col·lectiu laboral del sector tèxtil i de la confecció per al període 2021-2023, que afecta 129.000 treballadors de 8.119 empreses, de les quals un 20% es troba en la Comunitat Valenciana. Aquest sector mou a Espanya una xifra de negoci global d'uns 9.000 milions d'euros.

El text laboral és la primera vegada que se signa a València, després de més de 40 anys de convenis. El pacte entre els sindicats i les organitzacions empresarials de tot Espanya, entre les quals hi ha la patronal valenciana Ateval, té una duració de tres anys, i recull un increment salarial del 0,5% per a 2021 aplicable a partir de l'1 de juliol de 2021, i del 2% per a cadascun dels exercicis de 2022 i 2023.

Igualment, es contempla una clàusula de garantia que assegura fins al 0,5% de creixement de la inflació per damunt dels augments acordats per a cadascun dels tres exercicis aplicables des de la data d'entrada en vigor dels corresponents increments.

També recull aspectes relacionats amb els règims de quart i cinqué torn i hores extraordinàries, mentre que la transposició de les novetats legislatives queda a càrrec d'una comissió tècnica que començarà a treballar immediatament.

Els negociadors han destacat que aquestes condicions propicien un marc de relacions laborals que permet que el sector, durament colpejat per la pandèmia, afronte l'esperada recuperació econòmica en unes condicions adequades.

Una indústria amb molt de pes a la Comunitat Valenciana

La indústria tèxtil espanyola té presència en general en tot el territori nacional amb un pes molt destacat a Catalunya i Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, la confecció i el gènere de punt són especialment forts a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Galícia, Madrid, Castella-la Manxa i Andalusia.

També et pot interessar

stats