Convalidat el decret llei d’ajudes per al sector turístic afectat per la fallida de Thomas Cook

Tot i ser aprovat per una àmplia majoria, quasi tots els grups parlamentaris l’han qualificat d'insuficient.

Un autobús de l'operador turístic Thomas Cook
Un autobús de l'operador turístic Thomas Cook / Europa Press (Fedintra)

La Diputació Permanent del Congrés ha convalidat el reial decret llei que arreplega mesures urgents per a pal·liar els efectes de la fallida de l'operador turístic britànic Thomas Cook. Tot i ser aprovat per una àmplia majoria, quasi tots els grups parlamentaris l’han qualificat d'insuficient.

Aquest document inclou una línia de finançament de fins a 200 milions d'euros per a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook i altres de fins a 500 milions per a tot el sector, o la prolongació del període d'activitat dels treballadors amb contractes fixos discontinus a les Balears i les Canàries.

El govern central ha adoptat també altres mesures complementàries, com ara l'exoneració, per part d'Aena, del 100% de la tarifa de passatger en els seients addicionals en vols internacionals que operen a l'hivern respecte als programats el 31 d'agost de 2019.

La majoria dels grups ha coincidit a considerar què aquest incentiu és insuficient per a garantir la connectivitat aèria amb les Canàries, principal problema després de la desaparició de Thomas Cook.

Ràpida resposta a les repercussions

Per la seua banda, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha assenyalat que el reial decret llei és el resultat d'un treball intens, que ha impulsat l'executiu central en considerar "prioritari donar una resposta ràpida i extraordinària a una situació que podria tindre un enorme perjudici per al conjunt de l’economia”.

També et pot interessar

stats