Els contractes temporals augmenten quasi 188.000 més a la Comunitat respecte de l’any anterior

La valenciana és la cinquena comunitat on més s’han incrementat, amb una pujada del 9,1%.

Les autonomies on més ha crescut són la Rioja, Madrid, Castella i Lleó i Galícia
Les autonomies on més ha crescut són la Rioja, Madrid, Castella i Lleó i Galícia / Europa Press

El nombre de contractes temporals registrats a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 9,1% al juliol en comparació al mateix mes del 2017, fins a un total de 187.963. Totes les comunitats autònomes, amb excepció de les Balears, han incrementat l'últim any el volum de contractació temporal, segons dades del Servei Públic d'Ocupació (SEPE).

D’aquesta manera, la valenciana és la cinquena comunitat on més s’han incrementat aquest tipus de contractes. Les autonomies on més ha crescut la contractació temporal són la Rioja, Madrid, Castella i Lleó i Galícia, amb un augment del 14,6%, 10,7%, 9,9% i 9,5, respectivament.

A nivell nacional, el nombre de contractes temporals va créixer al juliol un 6,7% en relació al mateix mes del 2017, fins a un total d'1.896.504 contractes. Els majors avanços els protagonitzen la Rioja, Madrid i Castella i Lleó, on la contractació temporal va pujar al juliol fins a sumar un total de 14.291, 210.347 i 95.173 contractes temporals, respectivament.

Els menors creixements anuals de la contractació temporal registrats al juliol s’han experimentat a Múrcia, Catalunya i les Canàries. L'única regió que ha reduït la xifra de contractes temporals respecte de la registrada un any abans ha sigut les Balears, amb una davallada de l'1,5%, fins a un total de 46.953 contractes temporals.

També et pot interessar

stats