La contractació de persones amb diversitat funcional bat un nou rècord el 2019

Adecco denuncia que set de cada deu contractes no es van firmar amb empreses, sinó amb centres especials d’ocupació.

L'any 2019 tanca amb un nou rècord de contractes a persones amb diversitat funcional
L'any 2019 tanca amb un nou rècord de contractes a persones amb diversitat funcional / Pixabay

L’any 2019 es va tancar amb la incorporació al mercat laboral de 117.818 persones amb diversitat funcional, una xifra rècord que consolida la tendència alcista iniciada fa set anys. 

Tot i això, la Fundació Adecco denuncia que set de cada deu contractes es van firmar dins de l’àmbit protegit, és a dir, centres d’especials d’ocupació. En aquest sentit, lamenten que el que hauria de ser un trampolí cap a l’empresa ordinària s’està convertint en una destinació final. 

Per a Francisco Mesonero, director general de la fundació, tot i les bones xifres, no s’està avançant el suficient en la incorporació laboral d’aquest col·lectiu, ja que “és en l’empresa ordinària on el concepte inclusió assoleix plena coherència”. Cal, en paraules de Mesonero, consolidar la voluntat de les empreses “no només de complir la llei, sinó de generar entorns diversos com a sinònim de competitivitat”. 

Des d’Adecco també alerten que la intel·ligència artificial constitueix una gran amenaça per a les persones amb discapacitat, ja que el 60% dels llocs de treball que ocupen són susceptibles de mecanització, raó per la qual resulta fonamental acompanyar-los en el salt tecnològic. 

També et pot interessar

stats