La contractació indefinida cau un 5% en el primer semestre

Els experts relacionen aquest descens amb la fi del contracte de suport a les persones emprenedores.

Des de gener s'han signat vora 60.000 contractes indefinits menys
Des de gener s'han signat vora 60.000 contractes indefinits menys / Unsplash

A Espanya s’han signat 1,063 milions de contractes indefinits fins al juny, un 5% menys que en el mateix període de 2018. Segons els experts aquesta situació està condicionada per la fi del contracte de suport a emprenedors i per un menor ritme en les conversions de temporals a indefinits.

L’estadística del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) revela que fins al juny es van signar a Espanya 665.464 contractes indefinits inicials, als quals es van sumar 397.702 conversions d’un altre tipus de contracte en aquesta modalitat. En totes dues xifres es van donar descensos en comparació amb el mateix període de l’any passat; del 7% en el primer cas i del 2,5% en el segon.

Les conversions de temporals a indefinits van registrar un descens de 10.284 contractes en el primer semestre. Però la xifra és més greu en el cas dels indefinits inicials, dels quals es van signar 50.000 contractes menys des del gener. Aquest descens coincideix amb la fi del contracte de suport a les persones emprenedores que el govern espanyol va derogar l’1 de gener. 

La secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas, ha relacionat la caiguda en el nombre d’indefinits amb la fi d’aquesta modalitat de contracte. No obstant això, reconeix la necessitat de noves mesures per a fomentar la contractació indefinida, com la millora de les polítiques actives d’ocupació, la reorientació dels incentius a la contractació i un major control del frau. 

També et pot interessar

stats