Continua l'escalada del preu de l'habitatge

En l'últim any un pis a València ha pujat, de mitjana, fins als 1.400 euros el metre quadrat.

Gràfic amb els creixement dels preus de la vivenda en l'últim any
Gràfic amb els creixement dels preus de la vivenda en l'últim any

Continua l'escalada del preu de l'habitatge. Des que va tocar fons el 2015 el preu ha augmentat un 11,7% a Espanya, tot i que encara es manté un 35% per davall dels nivells als quals va arribar el 2007. Creix el preu i s'acceleren les vendes. La Comunitat Valenciana és la segona on més creixen, segueix de prop a Madrid i està per davant de Catalunya. Els temps mitjà per a vendre un pis a València és de 6 mesos, i els compradors són persones de mitjana edat que busquen una residència habitual millor que la que tenen, i estrangers.

José Manuel Bono, de Remax Àrea, afirma que el 60% de les persones que compren són estrangers. Trien la Comunitat Valenciana i, sobretot la ciutat de València, amb l'objectiu d'establir ací la seua residència o destinar l'habitatge a lloguer turístic. Segons Bono, "és una inversió segura", per la capacitat de València d’ atraure turistes. Els pisos més demandats són els de segona mà, amb un preu mitjà d'entre 150.000 i 250.000 euros.

La ciutat de València encapçala la pujada dels preus de l'habitatge a tot Espanya. Amb un increment del 16,8%, triplica la mitjana espanyola que se situa en el 5,8%, segons l'últim informe de la consultora Tinsa. Amb aquest augment, València es posa per davant d'altres capitals com Madrid i Barcelona.

Cal destacar també que on més ha crescut el preu ha sigut als barris de la perifèria, en concret, al de Rascanya, un 32%. Altres zones com l'Olivereta, Camins al Grau i els Poblats del Nord han registrat un increment mitjà del 20%, un creixement que supera la resta de zones de la ciutat.

Les famílies destinen un 19% dels ingressos a l'habitatge

En l'últim any un pis a València ha pujat, de mitjana, fins als 1.400 euros per metre quadrat. De fet, les famílies de València ja destinen vora un 19% dels seus ingressos a pagar sa casa. 

Cada capital valenciana ha tingut un comportament diferent

Rafael Gil, director d'estudis de l'empresa taxadora Tinsa, ha explicat que les principals ciutats valencianeshan tingutcomportaments diferents. A la ciutat d'Alacant, l'evolució interanual és del 12,3%, mentre que a Castelló els preus s'han mantingut iguals durant tot l'any. De fet, en el cas de Castelló, si es compara el preu de l'últim trimestre de 2018 amb el que es va registrar en l’apogeu immobiliari de 2007, els habitatges costen ara la meitat, ja que el preu ha baixat més d'un 55%.

També et pot interessar

stats