Contenció de preus i pujada de salaris: Aquestes són les principals reivindicacions sindicals per a l'1 de Maig

CCOO i UGT es manifestaran el pròxim diumenge amb un lema unitari als carrers de València, Alacant, Castelló i Alcoi

Roda de premsa d'aquest dimecres
Roda de premsa d'aquest dimecres / CCOO PV

Els sindicats CCOO i UGT han presentat aquest dimecres les propostes que presentaran conjuntament en les manifestacions del pròxim diumenge, 1 de Maig, amb motiu del Dia internacional del Treball, a Alacant, Alcoi, Castelló i València sota el lema unitari "La solució: pujar salaris, contindre preus, més igualtat".

La secretària general de CCOO PV, Ana García, ha apuntat en roda de premsa la necessitat de reivindicar "l'esforç dels treballadors durant la pandèmia" i de tindre en compte la pujada dels preus que està suposant la guerra d'Ucraïna per a l'economia. També ha assenyalat que "per a aconseguir una contenció dels preus cal modificar la configuració dels preus, perquè les famílies que estiguen en pobresa extrema o disposen d'un salari mínim puguen tirar avant".

La sindicalista ha alertat sobre la importància de mantindre el consum intern, en comparació amb el que va passar el 2008. "No ens ho podem permetre perquè el consum intern és clau per a eixir d'aquesta crisi", ha destacat.

Per la seua banda, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha situat com a principal problema "la igualtat", i ha destacat la importància que "les empreses facen l'esforç d'apujar els salaris dels treballadors disminuint el marge dels seus beneficis". En l'àmbit autonòmic ha assenyalat que, "en la Comunitat, la qüestió del finançament i de deute hauria de ser assumida per l'Estat, per això cal elaborar un sistema de finançament just".

Les manifestacions del diumenge eixiran a les onze del matí a Alacant des de l'IES Jorge Juan; a Alcoi des de l'Albereda; a Castelló des de la plaça de les Aules; a Elx des de la plaça de Barcelona i a València des de la plaça de Sant Agustí.

També et pot interessar

stats