Consum investiga set aerolínies de baix cost per la política d'equipatges i seients

Podrien ser sancionades amb fins a sis vegades el benefici il·lícit obtingut o el 4% de la facturació

Les companyies investigades ostenten, en el seu conjunt, una quota de mercat per damunt del 30% tant dins com fora d'Europa
Les companyies investigades ostenten en total una quota de mercat per damunt del 30% tant dins com fora d'Europa / À Punt

El Ministeri de Consum investiga set aerolínies de baix cost que operen a Espanya per suposades irregularitats en la seua política d'equipatge de mà i d'assignació de seients i que podrien ser sancionades amb fins a sis vegades el benefici il·lícit obtingut o el 4% de la facturació.

El departament que dirigeix Alberto Garzón ha informat que aquesta investigació és a càrrec de la Subdirecció General d'Inspecció i Procediment Sancionador.

Les pràctiques que investiga estan relacionades amb el cobrament d'extres de serveis que, generalment, són necessaris i imprescindibles per als passatgers a l'hora de viatjar.

Com a exemple cita el cobrament d'un import addicional o suplement per portar una maleta en cabina sense facturar o per seleccionar un seient, fins i tot en el cas de menors d'edat o persones dependents.

El Ministeri de Consum, a l'empara de les seues noves competències sancionadores davant fraus massius, estudia si aquest tipus de pràctiques comercials per part de companyies de baix cost són abusives o deslleials i si contravenen, de forma generalitzada, la normativa de consum.

Investiga així mateix si mitjançant pràctiques com la segmentació de preus, els operadors podrien estar obtenint posicions privilegiades en els motors de cerca i comparadors de vols en línia amb preus molt inferiors als que realment acaba pagant el consumidor en la transacció final.

Les companyies investigades ostenten, en el seu conjunt, una quota de mercat per damunt del 30% tant dins com fora d'Europa, per la qual cosa tenen incidència en la contractació de milions de passatgers.

Les conductes investigades constituirien presumptes infraccions greus que poden sancionar-se amb multes d'entre 10.000 i 100.000 euros, quantitats que es poden sobrepassar fins a aconseguir entre quatre i sis vegades el benefici il·lícit obtingut o fins al 4% de la facturació si es confirmaren com a pràctiques generalitzades en el si de la UE.

També et pot interessar

stats