Consum implanta la setmana laboral de cinc dies

La cooperativa estendrà aquesta mesura a tota la xarxa de supermercats a començament de 2024

Treballadores de Consum en una de les tendes de la companyia
Treballadores de Consum en una de les tendes de la companyia / À Punt

Consum ha implantat la setmana laboral de cinc dies en cent supermercats el 2021, després de fer una prova pilot en set botigues.

D'aquesta manera, la plantilla podrà tindre dos dies de descans a la setmana (fins ara es treballava de dilluns a dissabte), mesura que ja estava implantada per a la plantilla de les centrals logístiques. De moment, més de 3.000 treballadors funcionen ja aquest nou horari.

La cooperativa ha anunciat que estendrà aquesta mesura de conciliació al cent per cent de la seua xarxa comercial a principis de 2024, a una mitjana de més de cent botigues per any.

La setmana laboral de cinc dies beneficiarà el 95% de la plantilla de Consum, que treballarà un màxim de 37 hores i mitja setmanals, però que no afectarà l'horari comercial, que continuarà sent el mateix. A més, "tot el personal del supermercat disposarà d'un cap de setmana llarg (dissabte, diumenge i dilluns) cada cinc setmanes", detalla l'entitat en un comunicat.

Amb la setmana laboral de cinc dies, Consum "continua millorant les condicions laborals de la plantilla, apostant per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar ocupació estable i de qualitat", afirmen.

Actualment, Consum té més de 17.500 treballadors, dels quals el 72% són dones.

També et pot interessar

stats