El consum de gasolina a Espanya supera per primera vegada el del gasoil

Tot i això, el consum de gasoil continua sent més elevat pel major nombre de vehicles de motor dièsel.

El consum de gasolina a Espanya supera per primera vegada el del gasoil
El consum de gasolina a Espanya supera per primera vegada el del gasoil

El consum de gasolina a Espanya va créixer un 4,9% el 2018, davant de la pujada de l’1,9% experimentada pel consum de gasoil. Es tracta de la primera vegada que el consum de gasolina desbanca el del dièsel, segons dades de la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores).

Malgrat aquestes xifres, el volum de consum de gasoil continua sent més elevat pel major nombre de vehicles de motorització dièsel del parc automobilístic espanyol.

En concret, va ascendir a 23.534 quilotones (milers de tones) en 2018, més de quatre vegades superior al de gasolina, amb 5.092 quilotones.

Fonts del sector han atribuït aquest canvi de tendència a l’escàndol conegut com el Dieselgate, pel qual algunes marques van falsejar les dades d’emissions de vehicles amb aquesta motorització, així com l’anunci per part del govern espanyol d’un augment en la fiscalitat en aquest combustible i les restriccions de circulació a les ciutats.

Cau el consum de gas natural

Després de tres anys d’ascensos, en 2018 el consum de gas natural va descendir, en concret un 0,9%. Destaca el consum convencional, que va créixer un 4,1%, fins als 276.269 GWh, una xifra que suposa el màxim anual des que es disposa de dades.

També et pot interessar

stats