Consum canvia els mànecs del carrets de la compra per uns contra la covid-19

La cooperativa valenciana de distribució estima en 816.500 euros una inversió que pretén donar seguretat als clients

Una imatge d'arxiu de Consum
Una imatge d'arxiu de Consum / Consum

La cooperativa valenciana Consum ha començat a substituir els mànecs dels seus carros metàl·lics i carros cistelles de compra per altres tractats contra la Covid-19 i té previst realitzar aquest canvi en prop de 47.000 unitats els pròxims mesos. D'aquesta manera, calcula que al juliol més del 91 per cent dels seus carros s'hauran substituït. La cadena de supermercats ha xifrat en 816.500 la inversió que destinarà al canvi.

La cooperativa ha explicat en un comunicat que vol donar "més seguretat" als seus clients a l'hora de fer la compra. El tractament que porten tant els mànecs dels carros metàl·lics i carros cistella, com les cistelles de compra, denominat Umbrela Zero, consisteix en un recobriment nanotecnològic amb propietats antivíriques, sota la Norma ISO 21702, "que ha demostrat una eficàcia del 99,99%, evitant el contagi de la Covid-19 per contacte amb superfícies", realitzat per l'empresa Umbrella Technologies. Els assajos per a avaluar l'efectivitat han sigut certificats per l'Institut de Salut Carlos III de Madrid.

D'altra banda, Consum ha defensat el seu compromís amb el medi ambient. I en aquest context, ha assegurat que està substituint, de la mà de l'empresa Araven, les cistelles per unes fabricades a partir de xarxes i cordes de pesca de polipropilé reciclades que es transformen en cistelles, amb un 25% de material reciclat de residus marins. La previsió és adquirir 14.600 unitats que anirà incorporant gradualment a les seues botigues. D'aquesta manera, la cooperativa reduirà un 20% l'empremta de carboni respecte d'una cistella de plàstic convencional.

També et pot interessar

stats