Els consells d'administració de CaixaBank i de Bankia aproven la fusió

CaixaBank tindrà el 74,2 del nou grup mentre que Bankia, el 25,8 restant

Seu social de Caixabank, situada a l'edifici de l'antic Banc de València
Seu social de Caixabank, situada a l'edifici de l'antic Banc de València / Manuel Bruque (EFE).

Els consells d'administració de CaixaBank i de Bankia, reunits de manera separada, votaren ahir a favor de la integració de les dues entitats bancàries. L'entitat resultant de la fusió donarà lloc al banc més gran d'Espanya en volum de negoci, que superarà el BBVA i el Banc Santander.

Les dues entitats informaren, a través d'una nota de premsa, que el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, compareixeran hui en roda de premsa a València per a donar a explicar els detalls de la integració.

Després de l'aprovació per part dels consells d'administració, la decisió ha de ser validada per les juntes generals d'accionistes de cada entitat, que es reuniran de manera extraordinària.

664.027 milions d'euros en actius

Entre els dos grups acumulen 664.027 milions d'euros en actius, 218.455 dels quals els aporta Bankia, i 445.572 CaixaBank.

CriteriaCaixa, controlada al 100% per la Fundació La Caixa, es mantindrà com a accionista de referència del nou grup amb vora el 30% de l'accionariat. L'Estat, que mitjançant el FROB fins ara ostentava un 61% de Bankia, es quedarà amb un 16,1% de la nova corporació. Segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors, amb de l'absorció de Bankia per part de CaixaBank, cada acció de Bankia suposarà un intercanvi de 0,6845 de les accions ordinàries noves de CaixaBank.

La seu social de l'empresa resultant de la fusió estarà a València, ciutat on ja estaven les seus socials de Bankia i de CaixaBank, i on s'ha convocat la compareixença dels dos màxims dirigents de CaixaBank i Bankia.

El nou consell d'administració tindrà 15 membres. Segons aquestes primeres informacions, el conseller delegat serà Gonzalo Gortázar (de CaixaBank) i el president executiu serà José Ignacio Goirigolzarri (Bankia). En aquest consell hi ha participació de l'Estat, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, el FROB, i 10 dels membres seran independents.

CaixaBank i Bankia sumen 6.727 sucursals (4.460 de CaixaBank i 2.267 de Bankia) i 51.536 treballadors (35.589 de CaixaBank i 15.947 de Bankia).

Els sindicats avisen que la fusió pot suposar que entre 7.000 i 8.000 empleats siguen despatxats com a resultat del tancament d'unes 1.500 oficines.

També et pot interessar

stats