El Consell vol 21.000 milions d'euros dels fons europeus per a crear 190.000 llocs de treball

L'executiu valencià treballa amb l'empresariat en 400 projectes amb l'objectiu d'invertir aquests diners per a pal·liar els efectes de la crisi.

VÍDEO | El Consell vol 21.000 milions d'euros dels fons europeus per a crear 190.000 llocs de treball

La Generalitat està treballant amb l'objectiu de captar 21.000 milions d'euros dels fons europeus que crearien fins a 190.000 llocs de treball en els pròxims 6 anys. Així ho ha destacat a l'informatiu del migdia d'À Punt el director general de Coordinació de l’Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, qui ha destacat que assolir aquest objectiu seria “una cosa històrica”. L'executiu valencià treballa amb l'empresariat en 400 projectes amb l'objectiu d'invertir aquests diners per a pal·liar els efectes de la crisi i establir les bases per a transformar el nostre model productiu.

Segons ha explicat Poyatos, el govern d'Espanya rebrà 140.000 milions d'euros i des del Consell estan treballant per a aconseguir més del famós 10% de 14.000 milions, i arribar als 21.000 milions. Uns diners que permetrien salvar empreses i crear millers de llocs de treball. Un volum d'ajudes que l'executiu valencià qualifica d'inèdit i que asseguren que no poden deixar escapar perquè és l'oportunitat “per a invertir en digitalització, reindustrialització i ser una regió de primera”.

El govern espanyol presentarà els projectes al gener a la Unió Europea, que ha d'aprovar-los el primer trimestre de l'any que ve. Segons la Generalitat, els diners començaran a injectar-se a l'economia valenciana el 2021 per a pal·liar els efectes de la crisi al més ràpidament possible.

Poyatos afirma que és un “electroxoc” per a salvar l'economia

Segons ha destacat en À Punt Juan Ángel Poyatos, “és un electroxoc que intenta salvar un pacient que se'ns està morint i tantes persones que ho estan passant malament, però no es tracta només de pa per a hui i fam per a demà, es tracta d'anar creixent per a salvar el futur de les empreses”.

En aquest sentit, Poyatos ha matisat que no és com la crisi de 2008, “que van ser pegats, un endeutament i una humiliació”, ara, segons ha explicat, és una resposta solidària, amb moltíssims recursos. Per això, ha afirmat que no podem “deixar passar aquest tren” i esta treballant “perquè no siga així i poder transformar la nostra societat”. Uns diners que també tindran impacte a llarg termini, l'objectiu és canviar el model productiu i transformar la societat.

També et pot interessar

stats