El Consell retirarà els recursos contra les expropiacions de terrenys de la futura gigafactoria de Sagunt

El president del Consell i candidat a la reelecció, Ximo Puig, remarca que la mesura beneficiarà més de mil llauradors

Puig, aquest dijous, al Camp de Morvedre
Puig, aquest dijous, al Camp de Morvedre / @SocialistesVal

El Consell d'Administració d'Espais Econòmics Empresarials (EEE) ha acordat aquest dijous retirar-se dels recursos contenciosos contra les resolucions del Jurat Provincial d'Expropiació (JPE), una vegada que el Tribunal Superior Justícia de la Comunitat Valenciana (Tsjcv) ha dictat, almenys, cinc sentències desestimatòries dels recursos interposats per Adif en casos semblants d'expropiacions a Parc Sagunt II. L'entitat ha pres aquesta decisió després de comprovar que els motius que podien fonamentar aquests recursos coincideixen amb els arguments que han sigut rebatuts i no acollits pel Tribunal Superior Justícia en les esmentades sentències.

La decisió l'ha anunciada aquest dijous de vesprada el president del Consell i candidat a la reelecció, Ximo Puig, en un acte a Sagunt. "Després dels estudis jurídics que s'han pogut fer, s'ha adoptat per part de la societat que gestiona la urbanització de Parc Sagunt, retirar els recursos perquè s'accepte el preu que els llauradors demanaven i s'acabe aquest conflicte", ha explicat Puig. El president del Consell ha remarcat que aquesta mesura beneficiarà més de mil llauradors afectats per l'expropiació de terrenys en aquesta zona industrial.

Els afectats començaren a rebre, al gener d’enguany, demandes per la via contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia per part d'Espais Econòmics Empresarials, participada per la Generalitat i el govern, "perquè no accepten el preu just proposat pel jurat provincial d'expropiació, malgrat ser un òrgan oficial de la mateixa administració". Unes demandes que han despertat el malestar en les dues grans organitzacions agràries valencianes.

L'obra s'adjudicarà la setmana pròxima

Durant la seua intervenció, Puig també ha anunciat que la pròxima setmana s'adjudicarà l'obra per a tota la urbanització de la zona industrial per valor de 220 milions d'euros.

També et pot interessar

stats