El Consell rebrà 787 milions del FLA per a pagar serveis públics

Amb els fons s'atendran factures pendents de Sanitat, Educació, Igualtat i Polítiques Inclusives.

El Consell rebrà 787 milions del FLA per a pagar serveis públics
El Consell rebrà 787 milions del FLA per a pagar serveis públics

El Consell disposarà de 787 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per a pagar entre juliol i setembre factures corresponents, en la majoria, a serveis públics fonamentals, segons ha anunciat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

Del total, 735,75 milions corresponen al FLA extraordinari, i els 51,8 milions restants corresponen a la part del FLA trimestral que es destina a pagar a proveïdors. Soler ha explicat en un comunicat que amb els fons podran atendre's "importants pagaments" corresponents a les conselleries de Sanitat, Educació, Igualtat i Polítiques Inclusives. 

La Generalitat té comptabilitzades 40.894 factures que ascendeixen a 349,5 milions, una xifra que anirà incrementant-se a mesura que avance la comptabilització i s'hi incorporen nous expedients. Sanitat concentra aproximadament el 70% de l'import pendent d'abonar i al voltant del 90% de les factures.

La Comunitat Valenciana encara té pendent rebre el 25% restant del FLA extraordinari, que anirà destinat també a pagar factures i arribarà en el quart trimestre de l'any. 

El conseller fa l'anunci després de saber-se dijous que la Comissió Delegada del Govern per a Afers Econòmics ha acordat assignar a la Comunitat Valenciana un total de 1.208,66 milions d'euros per al tercer trimestre del 2019.

També et pot interessar

stats