El Consell presenta el recurs contra el ‘transvasament zero’ davant l’Audiència Nacional

La Generalitat recorre la decisió de no transvasar aigua del Tajo al Segura per a regar els camps del sud de les comarques d’Alacant

El Consell presenta el recurs contra el ‘transvasament zero’ davant l’Audiència Nacional
El Consell presenta el recurs contra el ‘transvasament zero’ davant l’Audiència Nacional

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat aquest divendres que el Consell ha formalitzat a primera hora de la vesprada el recurs davant l’Audiència Nacional contra l’anomenat transvasament zero,  la decisió de transvasar únicament 7,5 hectòmetres cúbics d’aigua del Tajo al Segura limitats al proveïment humà i no enviar ni una gota per a regar els camps del sud de les comarques d’Alacant. 

Puig ha fet aquest anunci en declaracions a À Punt Mèdia. En ser preguntat sobre si s’ha posat en contacte amb el president del govern central Pedro Sánchez sobre aquesta qüestió, el cap del Consell ha dit que ha mantingut contactes amb l’executiu “en defensa dels regants valencians” i que això passa per presentar un recurs “perquè les coses no s’han fet bé”.

Aquest mateix divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra ,ha explicat que l’Advocacia de la Generalitat ha acabat l’expedient del recurs i només està pendent de la signatura, i per això la presentació és “imminent”.

Ahir, el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar l’orde que autoritza per a aquest mes de novembre el transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics a través de l’aqüeducte Tajo-Segura, que la Comissió Central d’Explotació del Transvasament va aprovar el dia 20 de novembre. Una orde que limita l’aigua l’abastiment humà i no destina ni una gota per a regar els camps de les comarques del sud.

La vicepresidenta del Consell ha assegurat que aquest transvasament és “irrenunciable” per a assegurar recursos, tenint en compte la deficiència hídrica a Alacant, no solament per a aigua destinada al consum humà, sinó també per al reg agrícola i ha demanat al govern espanyol que tinga en compte la “bona gestió hídrica” que està duent a terme la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats