El Consell obri la porta a prorrogar els pressupostos per a l’any que ve

Vicent Soler defén que els ajustos estaran consensuats per totes les forces del Botànic i es presentaran el 15 d'octubre.

Foto de portada: Vicent Soler, aquest dilluns durant la roda de premsa posterior al ple del Consell

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, no descarta que la Generalitat haja de prorrogar els pressupostos d’enguany per al pròxim exercici, un fet insòlit en els comptes autonòmics. El titular d’Hisenda ha fet aquest anunci en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que extraordinàriament s’ha celebrat aquest dilluns. 

Vicent Soler ha afegit que el govern valencià està “pegant moltes voltes” i avaluant "tranquil·lament" els pros i contres d'una pròrroga dels pressupostos. En aquest sentit, assegura que és possible que es dispose de la informació sobre la liquidació de 2017, però no sobre el pagament de les bestretes, la qual cosa suposa un risc a l'hora de pressupostar els ingressos perquè, segons ha justificat, "et pots equivocar molt”.

Respecte a les retallades, que es presentaran la pròxima setmana, el titular d’Hisenda ha assenyalat que qualsevol modificació tindrà l’aprovació dels tres integrants del govern autonòmic: “Els ajustos que s’han d’aplicar són consensuats entre les tres potes del Pacte del Botànic i es presentaran a les Corts el 15 d’octubre”. 

Aquestes són algunes de les iniciatives que ha fet públiques Vicent Soler, a les quals ha afegit la creació d'un observatori fiscal, l'obligatorietat d'un auditor intern en les fundacions públiques i l'ampliació del Pla d'inversions productives, i per a sol·licitar la protecció de l'horta.

Aquest projecte de llei de mesures fiscals, presentat aquest dilluns junt amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, es convertiria en una llei ordinària en el cas que es prorrogaren els pressupostos de la Generalitat.

El PP demana concretar les retallades

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, vol que el Consell concrete en què consistiran les retallades i per això ha demanat públicament a la Conselleria d'Hisenda el pla financer on ha recollit els ajustos: “Volem posar-li nom i cognom a les retallades en drets socials, en educació, en sanitat i en benestar social”, ha concretat Isabel Bonig. 

Ciutadans demana uns pressupostos reals

La portaveu adjunta de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha demanat que es facen uns "pressupostos responsables". De fet, ha criticat que en els últims anys s'hagen fet les promeses d'una suposada arribada d'ingressos a les arques públiques que no han arribat i que, per tant, ha propiciat que no s'haja pogut executar la despesa promesa. Per això ha demanat que no es facen uns pressupostos "ficticis".

També et pot interessar

stats