El Consell de Ministres aprova un bo jove per al lloguer de vivendes de fins a 250 euros

Es podrà sol·licitar si es tenen entre 18 i 35 anys, es cobren menys de 24.318 euros anuals i el lloguer no supera els 600 euros al mes

El goven espanyol ha aprovat en el Consell de Ministres el bo jove per al lloguer de vivendes / À Punt NTC

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres el bo jove per al lloguer de vivendes, que suposarà una ajuda de 250 euros al mes per a pagar la vivenda habitual i que tindrà efecte retroactiu des de l'1 de gener. 

Per a poder accedir a aquest bo s’han de tindre entre 18 i 35 anys; el salari percebut ha de ser inferior a tres vegades l'IPREM (24.318 euros anuals); i el lloguer de l’habitatge no pot ser superior a 600 euros al mes (900 a les zones més tensionades).

Aquesta ajuda es cobrarà durant els pròxims dos anys i, en principi, serà compatible amb l’ajuda al lloguer que atorga el govern valencià. Això sí, encara s’ha de consensuar amb les comunitats autònomes. Per això no es podrà demanar fins d’ací a uns dos mesos.

À Punt NTC ha parlat amb dos joves que tenen clar que demanaran el bo. Hèctor Giner, de 21 anys, és arbitre federat de futbol i estudia quart de Polítiques i viu amb Aida, que estudia Magisteri, en un pis de l'avinguda de Blasco Ibáñez de València que els costa 650 euros al mes. Per a ell el bo significaria un suport molt important davant de la incertesa laboral que enfronta la seua generació, després d’encadenar la crisi econòmica del 2008 i ara la causada per la pandèmia.

Andrea Rivas, per la seua part, té 24 anys i treballa en un llavador de cotxes de València, on cobra 1.200 euros al mes. Viu a Xirivella a soles amb el fill en un pis que li costa 400 euros, i l'ajuda de 250 euros li sembla fenomenal per a no haver de restringir tant les despeses i poder dedicar una part dels diners a complir alguns dels seus somnis. 

També et pot interessar

stats