El Consell de Ministres aprova la lletra menuda dels 10.000 euros del fons de rescat per a les empreses

Permetrà que l’Estat participe en el capital d'empreses viables, però amb problemes de solvència per la pandèmia.

Les grans empreses del sector turístic són algunes de les que, amb tota probabilitat, s'acolliran al fons de rescat
Les grans empreses del sector turístic són algunes de les que, amb tota probabilitat, s'acolliran al fons de rescat / Europa Press

El govern espanyol vol aprovar en el Consell de Ministres d'aquest dimarts la lletra menuda del fons de rescat de 10.000 milions d'euros. Es tracta dels detalls referits als tipus d’empreses i els terminis en què es podrà sol·licitar aquesta mesura per a reforçar la solvència davant la crisi derivada de la pandèmia.

La proposta arriba a la reunió de l’executiu després que al principi de mes es va crear aquest fons, que depén de la Societat Estatal de Participacions Industrials. El fons permet que l'Estat entre de manera transitòria en el capital d'empreses viables, però amb problemes de solvència després de la pandèmia.

Ara per ara, es desconeixen els terminis per a retornar les ajudes, unes qüestions que alguns membres del govern creuen que urgeix aclarir. Fins ara, només es coneix que els 10.000 milions d'euros del fons serviran per a fer costat a les companyies, en principi, mitjançant la compra d'accions, deute o qualsevol altre instrument convertible en capital, però sempre que les mateixes empreses ho sol·liciten i com a últim recurs.

Queda per veure també si en la lletra menuda de l'operativa del fons s'inclou, com a fórmula de rescat, el suport mitjançant un préstec participatiu, una mesura que veuria amb bons ulls alguna empresa davant la possibilitat de demanar ajuda.

Una altra qüestió que queda per aclarir és com es constitueix el Consell Rector, que serà el que decidirà, en última instància, les inversions del fons. El PP ja ha manifestat que vol formar part d’aquest òrgan.

Aquest fons permetria que empreses, com ara Iberia o Globalia, recorregueren a aquestes ajudes.

També et pot interessar

stats