El Consell de Ministres aprova 3.000 milions per a alleujar la factura energètica de les cases

El paquet reforça els bons socials elèctric i tèrmic per a famílies vulnerables i una nova tarifa regulada perquè les llars amb caldera comunitària puguen beneficiar-se d'un estalvi del 50%

L'ampliació del bo social elèctric i del bo social tèrmic inclou nous perfils de baixos ingressos / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'últim paquet de mesures que amplia la protecció social i pretén arribar al 40% de les famílies. Entre altres, preveu ampliar el bo social tèrmic i el bo social elèctric, prorroga el límit de preus de les tarifes d'últim recurs i es crea una nova categoria de descompte en la factura de la llum per a les llars amb baixos ingressos.

En total es destinaran 3.000 milions d'euros que beneficiaran els consumidors més vulnerables. A més, amb l’ampliació del llindar de la renda, s’inclouen nous perfils socials.

És el cas de Pedro Monleón, veí de Sedaví (Horta Sud), qui ha comprovat que entraria en el catàleg de nous beneficiaris per l'ampliació del bo social. Monleón viu amb la seua dona i està per davall de la nova renda anual màxima. Això li permetrà tindre un descompte del 40%. “El paquet reforça els bons socials elèctric i tèrmic per a famílies vulnerables i una nova tarifa regulada perquè les llars amb caldera comunitària puguen beneficiar-se d'un estalvi del 50%".

"Els càlculs ixen”, ha afirmat. També li quadren els números a Munia Poiho, veïna de Catarroja, que abans no podia demanar l’ajuda i ara està inclosa en el nou llindar.

Sempre és necessari tindre contractada la tarifa regulada per a beneficiar-se del nou bo social elèctric. S'ha de sol·licitar a les comercialitzadores del mercat regulat. Per exemple, Endesa, Iberdrola i Naturgy tenen la seua i estan obligades a tramitar-lo sempre. Per exemple, per a Petra Jiménez, que abans ja podia demanar-lo, ara tindrà un descompte molt més elevat, del 60% al 65% de la factura.

Només qui disposa del bo social elèctric pot cobrar el bo social tèrmic, de manera que no farà falta sol·licitar-lo. És un pagament únic que depén de la zona climàtica de l'habitatge i que ara s'ha ampliat a un màxim de 375 euros. Els beneficiaris el cobraran en el primer trimestre de l'any.

També et pot interessar

stats