El Consell injectarà un milió d'euros per a millorar la competitivitat del sector tauleller

El conveni firmat amb Ascer vol facilitar la transició ecològica del clúster de la ceràmica i impulsar la digitalització completa del sector.

La Generalitat ha signat aquest dilluns un conveni amb la patronal taulellera Ascer
La Generalitat ha signat aquest dilluns un conveni amb la patronal taulellera Ascer / @GVAhisenda (Twitter)

La Generalitat injectarà enguany un milió d'euros en el sector del taulell per tal que guanye competitivitat. Així ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se aquest dilluns, a Castelló, amb la patronal del sector Ascer. Puig ha presidit la signatura d'un conveni amb la patronal taulellera per al desenvolupament d'actuacions en el marc del Pla d'Acció per a la Transformació del Model Econòmic 2027.

Amb aquest conveni amb la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, el Consell ratifica el suport per al desenvolupament d'activitats sectorials que fomenten la competitivitat de la indústria ceràmica. Se centra en dos vessants estratègics: d'una banda, facilitar la transició ecològica del clúster de la ceràmica en la línia del que marca la Unió Europea; i, de l'altra, impulsar la digitalització completa del sector, des de la gestió fins a les vendes.

El cap del Consell ha destacat que es tracta d'un sector concentrat a les comarques del nord, “exportador, líder mundial i estratègic” per a la Comunitat Valenciana i Espanya, i ha assegurat que el conveni té vocació de continuïtat.

Aquesta injecció arriba en un moment complicat per al sector ceràmic, amb una caiguda acumulada entre gener i juny de l'11% de les vendes, segons dades de la patronal, Ascer.

També et pot interessar

stats