El Consell impulsa un procediment “exprés” per a agilitzar les llicències d’obra i recuperar l’economia

El sistema pretén “desembossar” el tràmit per a noves construccions o reformes, un pas important, `però insuficient, per a les patronals del sector.

La reactivació de les noves construccions és un dels propòsits que persegueix el decret que s'aprovarà hui

El Consell ha aprovat un decret que crearà un procediment “exprés” per a agilitzar la tramitació de llicències d'obra als ajuntaments a través de la col·laboració publicoprivada, amb l’objectiu d’agilitzar la tramitació de llicències d’obra. Les patronals del sector consideren que és un pas important, però insuficient.

La iniciativa, més enllà de l’agilització del tràmit, permetrà impulsar la reactivació econòmica, ja que afavorirà "desembossar" milers d'actuacions, com llicències d'obra nova, rehabilitacions o reformes, que "tarden massa temps".

El sistema complementarà el treball dels ajuntaments, on acumulen milers d’expedients ara mateix, especialment els de municipis xicotets, que solen tindre poc de personal.

El mecanisme que preveu aquest decret és regular les entitats col·laboradores urbanístiques, que podran ser des de col·legis professionals fins a empreses privades, i que hauran de complir uns requisits estrictes, com estar avalats per l'Entitat Nacional d'Acreditació.

També et pot interessar

stats