El Consell destinarà 57,5 milions en ajudes per als autònoms afectats pel coronavirus

Els oferirà ajudes directes de 750 a 1.500 euros a negocis que hagen hagut de tancar i als que hagen patit disminució d’ingressos.

Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell
Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat el decret llei de mesures urgents de suport econòmic i financer als treballadors autònoms i de caràcter tributari per a fer front a l'impacte derivat de la crisi de la Covid-19. En total, la Generalitat preveu destinar 57,5 milions d'euros a aquestes subvencions amb les quals es busca atenuar els efectes de la brusca disminució d'ingressos en els sectors econòmics més vulnerables.

D'aquesta manera, la Conselleria de Economia Sostenible, oferirà subvencions directes a les persones treballadores en règim d'autònom, que desenvolupen la seua activitat professional a la Comunitat Valenciana en algun dels sectors afectats per la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Les ajudes ascendiran a 1.500 euros, en el cas de negocis que hagen hagut de tancar, i de 750 euros per als que encara que no han hagut de tancar, hagen patit disminució d’ingressos en les condicions que estableix el reial decret.

Aquesta mesura la va avançar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb representants empresarials i sindicals per a abordar quines actuacions de caràcter socioeconòmic calen per a fer front a la situació actual.

Crèdits al 0% d’interés

Així mateix, el Consell posarà 17 milions d’euros per a facilitar la concessió d’avals per a préstecs als autònoms. Així, l’IVF obrirà línies de finançament per a autònoms i empreses al 0% d’interés.

Pel que fa a les mesures de caràcter tributari, el Consell ha acordat ampliar terminis per a pagar impostos com el de successions, donacions i transmissions i actes jurídics documentals, entre altres. A més, se suprimeix l’obligació d’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials derivada dels lloguers d’habitatge habitual.

Falta de material de protecció

D’altra banda, a preguntes dels periodistes, la vicepresidenta ha admés la falta de material de protecció i ha afegit que és un fet generalitzat al conjunt d’Espanya, que s'ha produït, sobretot, en els dies en què s’han centralitzat les compres a escala estatal. No obstant això, ha dit que la Generalitat està fent un esforç per a proveir de material de protecció tots els professionals.

Protocol per a traslladar majors a casa de familiars

Així mateix, Oltra ha explicat que la Generalitat preprara un protocol perquè els majors que viuen en residències puguen ser traslladats a casa de familiars amb les garanties necessàries per als majors. “La prioritat és el benestar i la seguretat”, ha emfatitzat en referència als majors que hi ha en residències valencianes. Oltra ha explicat que ja hi ha hagut peticions de familiars de majors en aquest sentit.

Es garanteix el pagament de les places dels centres de dia tancats

D'altra banda, la Generalitat continuarà abonant el servei a les entitats d'acció concertada durant tot el període de suspensió de l'activitat dels centres d'atenció diürna i ambulatòria de serveis socials.

La resolució estableix el pagament de les places com si estigueren ocupades, amb l'objectiu de garantir la necessària assistència a les persones usuàries dels centres d'atenció diürna i ambulatòria de serveis socials, i atés que els equips professionals dels centres en què s'ha suspés l'activitat estan garantint l'atenció domiciliària i el seguiment a les persones usuàries.

També et pot interessar

stats