El Consell demana que els PGE contemplen els 160 milions del pla de rodalies

La Generalitat lamenta els retards i cancel·lacions dels últims dies com a conseqüència d'anys sense inversions.

Europa Press
Europa Press

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha demanat al Ministeri de Foment que contemplen els 160 milions d'euros del pla de rodalies en els pressupostos generals de l'Estat per a eliminar les deficiències de la xarxa.

Domingo ha lamentat la quantitat de retards i cancel·lacions últimament en el servei de rodalies, que, segons ell, "són el resultat d'anys sense inversions en una xarxa que necessita una modernització".

Així mateix, ha explicat que la Generalitat ja ha sol·licitat que convoquen la comissió de seguiment del pla de rodalies que van acordar amb el Ministeri després de les confirmacions de Foment i Renfe sobre deficiències en la prestació del servei.

En aquest sentit, el director general ha recordat que el mateix pla de rodalies fa un diagnòstic "nefast" de la xarxa i enumera "cadascuna de les manques que pateix". Entre altres, destaca la falta de freqüències, problemes de fiabilitat en la prestació del servei, l'existència de 27 punts de velocitat limitada, trams saturats on a males penes cap un tren, 48 passos a nivell, poblacions sense serveis, instal·lacions de seguretat obsoletes, accessibilitat insuficient i falta de trens.

També et pot interessar

stats