El Consell demana al govern central que s’equiparen les mesures turístiques

El Ministeri de Turisme ha anunciat un pla de xoc per la fallida de Thomas Cook dirigit, sobretot a les Canàries i Balears.

El Consell demana al govern central que s’equiparen les mesures turístiques
El Consell demana al govern central que s’equiparen les mesures turístiques

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha sol·licitat a la ministra d’indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, que s’aplique el mateix paquet de mesures destinades a mitigar els efectes turístics de la fallida de Thomas Cook en totes les comunitats autònomes.

Es tracta d’un paquet que, principalment, està dirigit a les Canàries i Balears, fet que ha provocat el malestar dels agents turístics, sobretot de la província d’Alacant. Per això, Colomer ha traslladat a la ministra el malestar dels agents turístics valencians, “ja que incideix únicament sobre les dues destinacions insulars espanyoles, deixant al marge uns altres que són també una clara referència turística per a milions de britànics”.

El responsable autonòmic ha recordat que “pràcticament, un terç dels 9 milions de turistes estrangers que fan turisme a la Comunitat Valenciana procedeixen del Regne Unit, decantant-se majoritàriament per la Costa Blanca i especialment per Benidorm”. Per tant, insta la ministra a reconsiderar el plantejament inicial del pla.

La fallida de Thoms Cook afecta més de 33.000 persones a Espanya

L’operació de retorn dels passatgers afectats per la reducció d’activitat del grup Thomas Cook ha conclòs amb un total de 177 vols des dels aeroports de la xarxa d’Aena, que han traslladat al Regne Unit un total de 33.391 turistes.

També et pot interessar

stats