El Consell defén el seu suport al sector agrícola "després de l'abandó del PP"

Cebrián destaca mesures com la recuperació de la innovació i la llei d'estructures agràries.

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en una imatge d'arxiu
La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha defés que el seu departament ha estat "des del primer moment al costat del sector agrícola" per a recuperar-lo després "de l'abandó" dels anteriors governs del PP.

Així, ha recordat que, quan va arribar a la Conselleria, es va trobar amb un sector que "necessitava el suport de l'administració". La consellera ha reivindicat algunes de les mesures posades en marxa, com la recuperació de la innovació, la llei d'estructures agràries i la generació de coneixement agroalimentari.

Cebrián contesta així a la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que es va comprometre a elaborar un pla de reestructuració citrícola consensuat amb el sector "després d'una legislació perduda".

Per la seu part, el president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha assenyalat aquest dijous que el 2018 ha sigut un any "desastrós i ruïnós" per al camp valencià i ha exigit al Consell que adopte "de veritat" mesures de suport perquè els agricultors puguen mantindre els cultius.

La tempesta perfecta

La consellera ha respost que està "contínuament treballant" amb les organitzacions agràries a través de meses sectorials i que han traslladat al Ministeri "cadascuna de les mesures i demandes" necessàries. De fet, ha indicat que aquesta setmana s'han reunit per a tractar la crisi citrícola, que ha qualificat de "tempesta perfecta" perquè "ha generat una crisi de rendibilitat i comercialització molt greu".

També et pot interessar

stats