El Consell augmentarà les sancions per falsificacions que facen competència deslleial a la producció valenciana

El president Mazón remarca que la intenció és blindar la seguretat i lluitar contra la pirateria i la falsificació de productes tèxtils, calcer, joguets o ceràmics

Joguets falsificats
Joguets falsificats / Policia Local

La Comunitat Valenciana té una destacada activitat en el sector jogueter, tèxtil, ceràmic o del calcer. Són sectors, en tot cas, que pateixen les falsificacions, la pirateria o les imitacions. El Consell s'ha mostrat disposat a posar-se seriosos amb aquestes pràctiques i aquest divendres el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que “augmentarà al màxim les sancions per productes perillosos, defectuosos, falta d'informació o etiquetatge per a garantir la seguretat de la ciutadania i defendre a les empreses de la Comunitat Valenciana”.

Mazón ha fet aquest anunci durant la visita a les instal·lacions de la planta tractament i reciclatge de la signatura Acteco a Ibi (Alcoià). La Generalitat modificarà el Decret legislatiu 1/2019, del 13 de desembre d'aprovació del text refós de la llei de l'Estatut de les persones consumidores i usuàries de la Comunitat Valenciana. El president ha detallat que aquesta modificació de la llei de l'Estatut del consumidor en la Comunitat Valenciana farà referència bàsicament a l'apartat de sancions “amb especial rellevància als quals no col·laboren en la retirada de productes o reincidisquen en aquest fet” i ha agraït als que “sí que contribueixen a evitar aquesta competència deslleial”.

Amb aquests canvis, la quantia màxima de les infraccions lleus fixada ara en 3.005,06 euros passaria a ser de 10.000 euros i les greus establides en 15.025,30 euros s'establiran en 100.000 euros. A més, l'import màxim de les infraccions molt greus que estan ara en 601.012,10 euros passaria a ser d'1.000.000 euros.

Mazón ha assenyalat aquest procés de renovació legislativa estarà operatiu l'1 de gener del 2025 perquè ja entren en vigor les noves sancions que “arribaran al màxim possible, fins i tot amb increments superiors al 700% dels actuals imports que incomprensiblement durant aquests anys no s'han modificat”.

El màxim representant de l'executiu ha valorat les empreses de la Comunitat Valenciana que “realitzen una extraordinària labor en la protecció del consumidor”. Així, ha apel·lat a la “compra de productes de la Comunitat Valenciana de sectors com el joguet, el moble o el calcer que aposten per la qualitat, el disseny o la innovació per a fer front a la competència deslleial”.

També et pot interessar

stats