El Consell assumeix 37 milions de deute d’Aerocas, gestora de l’aeroport de Castelló

Oltra lamenta que l’ocurrència d’un aeroport “per als vianants van ser 200 milions d’euros”.

Imatge d'arxiu d'un avió i passatgers a l'aeroport de Castelló
Imatge d'arxiu d'un avió i passatgers a l'aeroport de Castelló / Europa Press

El ple del Consell ha acordat l’assumpció, per part de la Generalitat, de 36,6 milions d’euros de deute que Aerocas, gestora de l’aeroport de Castelló, manté amb la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), amb la finalitat d’incrementar el patrimoni net de totes dues mercantils.

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha explicat que aquesta mesura no suposa un increment de deute financer ni un major dèficit i ha lamentat que “no té més impacte que el de construir un aeroport de l’avi, per als vianants, allí”. “L’ocurrència de l’aeroport per als vianants van ser 200 milions”, ha criticat la portaveu del Consell després del ple.

En contraposició, Oltra ha assenyalat que aquest Consell està “sanejant i donant una utilitat a aqueixa infraestructura” i està tractant que “els diners que s’hi van invertir revertisquen en serveis a la ciutadania".

Així, la Generalitat es consolida com a màxim i, quasi únic accionista, d’Aerocas, ja que assumeix l’increment del capital social de la mercantil en 48,2 milions d’euros, enfortint la situació patrimonial de les dues societats públiques, sense que aquests ajustos suposen per a la Generalitat una eixida de tresoreria en el pressupost de l’exercici.

Tenint en compte la situació economicopatrimonial de l’SPTCV i d’Aerocas, que requereix el suport de la Generalitat per a garantir-ne la continuïtat, s’ha considerat convenient acordar aquestes mesures d’assumpció, compensació i capitalització dels esmentats deutes que, sense ser oneroses per a la Generalitat, reordenen la situació patrimonial de les societats i reforcen la seua solvència.

També et pot interessar

stats