El Consell aprova la reforma fiscal que apujarà els impostos a les rendes altes

L’acord entre PSPV, Compromís i Unides Podem s’ha tancat aquest cap de setmana

Reunió del president Ximo Puig, la vicepresidenta Aitana Mas i el vicepresident segon Héctor Illueca
Imatge d'arxiu d'una reunió del president, Ximo Puig; la vicepresidenta, Aitana Mas, i el vicepresident segon, Héctor Illueca / GVA

El Consell aprovarà aquest dilluns la reforma fiscal en un ple extraordinari, després que els socis del govern del Botànic hagen arribat a un acord aquest cap de setmana. À Punt ha tingut accés a nous detalls de la proposta, que finalment apujarà impostos a les rendes altes. 

El document de treball inclou gravar un 10% més l'impost de patrimoni que estiga per damunt del milió d’euros, un quart de punt en termes absoluts. Aquest era un dels cavalls de batalla d'Unides Podem. Quant a l'impost de transmissions patrimonials per a la compra de cases de més d'un milió d'euros, passarà del 10 a l’11%.

La reforma es completa amb la modificació de l'IRPF. La proposta del PSPV era la que tenia més consens des de l'inici entre els socis de govern per com afectaven els nous trams a les rendes baixes. Les persones que ingressen 10.000 euros s'estalviaran un 21% (94,5 euros); les rendes de 20.000 euros, un 7,3% menys (117 euros), i les de 30.000 euros, un 2,2% (67 euros).

Finalment, s'inclou una escala nova per als que ingressen més de 60.000 euros, una de les reivindicacions de la coalició Compromís. Aquest percentatge, a hores d’ara, és una incògnita.

També et pot interessar

stats