El Consell aprovarà divendres un decret d’ajudes econòmiques pel temporal de Setmana Santa

Amb les subvencions es volen pal·liar les conseqüències del temporal en la indústria turística de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió amb els reprentants de Turisme i Emergències
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió amb els reprentants de Turisme i Emergències / GVA

El ple del Consell d’aquest divendres té previst aprovar una proposta d’ajudes econòmiques per a pal·liar els danys produïts pel temporal dels dies 18 a 22 d’abril i els seus efectes en la campanya turística de la Setmana Santa a la Comunitat Valenciana, segons han informat fonts del govern autonòmic.

Els ajuntaments afectats hauran de presentar en un període de 45 dies la relació de danys que han patit així com les despeses extraordinàries que amb caràcter urgent han començat a fer per a reparar-ne els desperfectes. 

La decisió s’ha comunicat després d’una reunió del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i els responsables de la Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

El president de la Generalitat ha explicat que amb el nou decret d’ajudes “el Consell donarà resposta a les zones afectades perquè puguen reparar les infraestructures afectades abans de l’arribada de nous dies festius”. Segons Puig, les subvencions cobriran les acciones que ja han iniciat els consistoris per a recondicionar les zones afectades abans del pròxim pont de l’U de Maig “que ara sí, esperem que siga positiu per al sector”. 

El president ha avançat que, juntament amb les ajudes, els representants de l’Agència Valenciana de Turisme es reuniran amb els ajuntaments per a conéixer les necessitats més urgents i que, en paral·lel, la Generalitat farà al maig una campanya de promoció de la Comunitat Valenciana per a reforçar l’oferta turística, amb especial atenció al mercat estatal.

Duque ofereix l'ajuda del govern central a Xàbia.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha visitat aquest dimarts algunes de les zones més afectades pel temporal de vent i pluja, com ara Xàbia, i ha oferit ajuda del Govern d'Espanya per a pal·liar les destrosses. Duque, que té una residència al municipi i està empadronat allí, ha manifestat la seua preocupació pel territori i l'ha assenyalat com el punt principal de les ajudes econòmiques. Acompanyat de l'alcalde de la localitat, José Chulvi, i la subdelegada del govern, Araceli Poblador, ha comprovat les destrosses que els quasi 300 litres de pluja per metre quadrat han produït a la zona de l'Arenal.

També et pot interessar

stats