El Consell aprovarà divendres dos decrets d’ajudes per 26 milions destinades a autònoms i el sector turístic

Les dues línies complementaran les subvencions a què el govern valencià ja ha donat llum verda per als sectors més colpejats per la pandèmia.

Reunió de la comissió de seguiment del Pla Resisitir, aquest dijous
Reunió de la comissió de seguiment del Pla Resisitir, aquest dijous / Europa Press

El ple del Consell té previst aprovar aquest divendres dos decrets d’ajudes per valor de 26 milions d’euros, segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig. El primer contemplarà una subvenció extraordinària de fins a 300 euros per a les persones autònomes que treballen en els sectors més afectats de la pandèmia i preveu destinar-hi en total una inversió de huit milions d’euros. El segon paquet d’ajudes, de 18 milions, està dirigit al sector turístic. Les dues línies serviran per a complementar les ajudes que el govern valencià ha aprovat fins ara.

Puig ha fet l’anunci aquest dijous, després de la reunió de la comissió de seguiment del Pla Resistir, dotat amb més de 400 milions i impulsat amb l’objectiu de donar suport als quatre sectors més afectats per la Covid-19. En aquesta trobada de treball han participat també els consellers i conselleres d’Hisenda, Economia, Ciència i Universitats, Política Territorial i Educació.

La primera de les dues línies que el Consell aprovarà aquest divendres es va anunciar en el ple de la setmana passada, juntament amb altres dues que s’inclouen en el decret llei d’ajudes extraordinàries i directes per a les empreses, persones autònomes i professionals dels sectors productius més afectats per les noves restriccions a la mobilitat dels ciutadans i a l’activitat de determinats sectors productius. El decret suma en total 105 milions d’euros.

El segon paquet d’ajudes que rebrà llum verda aquest divendres, dotat amb 18 milions d’euros per al sector turístic, l’activarà Turisme Comunitat Valenciana per a poder complementar les ajudes que al sector ha atorgat ja la Generalitat.

D’altra banda, el president Puig també ha destacat que aquest dijous s’ha iniciat també el procés per a demanar les ajudes per a autònoms i empreses dels sectors més afectats i que estan dotades amb 80 milions d’euros. L’allau de sol·licituds ha sigut tan gran que ha col·lapsat el web de la Generalitat, segons ha explicat el servei Labora en Twitter, que ha estat inaccessible unes hores. El cap del Consell ha confirmat que la incidència ha quedat ja resolta i que “les inscripcions ja estan arribant amb normalitat i gran nombre”. Tot i això, ha precisat, les ajudes “no funcionen per ordre d’arribada sinó que arribaran a totes i cadascuna de les empreses dels sectors d’activitat fixats en el decret que el sol·liciten”.

444 municipis adherits a les Ajudes Parèntesis

D’altra banda, Puig ha anunciat que ja ha començat la transferència de les quantitats econòmiques que li corresponen als ajuntaments per a les Ajudes Parèntesis. Al pla, dotat amb 160 milions d’euros (cent dels quals els aporta l’Administració autonòmica), s’han adherit fins ara un total de 444 municipis. Atorgarà una ajuda de 2.000 euros per a cada autònom i per a cada microempresa, a més de més de 200 euros addicionals per cada treballador que tinguen al seu càrrec.

També et pot interessar

stats