El Consell aprova una declaració d'emergència per a subministrar productes fitosanitaris per al control del cotonet

S'ha aprovat una inversió de 3,9 milions d'euros per a sufragar la compra de dispositius de control biològic

La lluita contra el cotonet eleva un 55% els costos de producció dels cítrics, segons un estudi de la Va unir
La lluita contra el cotonet eleva un 55% els costos de producció dels cítrics, segons un estudi de la Unió / Europa Press

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres tramitar la declaració d'emergència, impulsada per la Conselleria d'Agricultura, per al subministrament del producte fitosanitari per a combatre la plaga del cotonet de Sud-àfrica (Delocttococcus aberiae) en els cítrics de la Comunitat Valenciana.

Aquest tractament fitosanitari està format per feromones i piretrines. Les primeres actuen com a atraient del cotonet, mentre que les segones li causen la mort, segons ha explicat el Consell en un comunicat.

S'ha aprovat una inversió de 3,9 milions d'euros per a sufragar la compra d'aquests dispositius de control biològic. Presenten l'avantatge de ser una tècnica compatible amb l'agricultura ecològica, ja que no deixa residus de productes fitosanitaris sobre la fruita i té un impacte sobre el medi ambient i els agricultors molt inferior als mètodes de control basats en polvoritzacions amb insecticides convencionals.

El cotonet de Sud-àfrica és una plaga importada, detectada per primera vegada a la Comunitat Valenciana l'any 2009. Des de llavors ha anat estenent-se fins a afectar parcel·les de pràcticament tot el territori, amb especial incidència al nord de la província de València i la de Castelló.

La necessitat d'instal·lar els dispositius per a frenar l'impacte i expansió d'aquesta plaga que deforma els fruits i danya la collita, justifica el caràcter d'emergència de la mesura.

També et pot interessar

stats