El Consell aprova un nou decret per frenar l’intrusisme i la competència deslleial de l’ecoturisme

Entre les novetats, els treballadors hauran d’estar identificats amb un carnet d’empresa

Casa rural a la Tinença
Una casa rural a la Tinença, en una imatge d'arxiu / Turisme GVA

El Consell ha aprovat un nou decret que regula l'activitat de les empreses dedicades al turisme actiu i a l'ecoturisme dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, facilitar el control a l'intrusisme i la competència deslleial en un sector que agrupa més de 500 empreses. 

El nou decret deroga la normativa anterior del 2012 i l’adapta a la llei de turisme, oci i hospitalitat vigent. Així, s’ha simplificat el procediment d’ordenació d’aquesta activitat econòmica. Els qui pretenguen desenvolupar aquest tipus de negoci hauran de presentar una declaració responsable, exclusivament de manera electrònica, a la qual necessàriament haurà d'acompanyar una memòria de les seues activitats.

Entre els canvis més rellevants, la novetat principal és que les persones que treballen de cara al públic aniran identificades amb un carnet de l'empresa per a facilitar les tasques de control de l'intrusisme i la competència deslleial.

També s’haurà d’adjuntar un annex d'activitats agrupades genèricament, d'acord amb les propostes fetes pel sector. Al text s'han incorporat millores tècniques en matèria d'assegurances de responsabilitat civil i accidents, a més d’elements de seguretat i de formació en matèria de rescat i primers auxilis.

El decret regula aspectes com la definició del tipus d’empresa, els requisits que han de complir, els drets i obligacions dels clients i les activitats que es faran, a més d’altres detalls, com els preus i les reserves.

Per a elaborar la normativa han comptat amb la participació ciutadana i del sector empresarial en les fases de consulta i informació pública.

També et pot interessar

stats