El Consell aprova les noves tarifes de la ITV amb una rebaixa mitjana del 6,3% respecte a 2014

La mesura arriba després d'una pujada de vora 11 euros per als turismes dièsel i 8 per als de gasolina en compliment d'una sentència.

VÍDEO | El Consell aprova les noves tarifes de la ITV amb una rebaixa mitjana del 6,3% respecte a 2014

El ple del Consell en funcions ha aprovat aquest divendres les noves tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), les quals presenten una rebaixa mitjana del 6,3%. Aquesta baixada es produeix després que aquesta setmana els preus pujaren vora uns 11 euros per als turismes dièsel i 8 per als de gasolina.

Segons ha explicat la Conselleria d'Economia, les noves tarifes suposen un preu mitjà ponderat de 43,58 euros, de manera que un 62,29% dels vehicles tindran reducció en el preu i un 25,98% el veuran incrementat. 

Amb el canvi en els preus, el cost total de la primera revisió per als turismes de gasolina passa a ser de 47 euros enfront dels 44,3 actuals, mentre que els dièsel pagaran quasi 5 euros menys: 51,1 euros enfront dels 55,7 actuals.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha detallat, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu valencià que la baixada de tarifes és "especialment rellevant" en els vehicles dedicats al transport pesant de mercaderies i autobusos. 

El nou quadre tarifari és el resultat de l'adaptació que l'administració autonòmica ha hagut de fer per a executar la sentència que va donar la raó a una de les concessionàries de les ITV, que va recórrer contra la rebaixa de les tarifes que va aprovar l'últim Consell del PP en l'any 2014 i obligava a apujar-les. Els dos canvis es limiten a les dues tarifes modificades en aquell any: la d'emissió de gasos contaminants i la que està associada a la prova d'emissió sonora.

El Consell aprova ajudes per a la restauració agroforestal de l’incendi de Llutxent

El ple del Consell ha aprovat el decret de les bases reguladores i de concessió d’ajudes per a pal·liar els danys produïts per l’incendi de l’estiu passat a Llutxent. L’import per a fer actuacions de restauració agroforestal és de de 933.942 euros.

Segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, aquesta quantitat s’ha decidit a partir de les estimacions que han fet els municipis d'afectats i la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

També et pot interessar

stats