El Consell aprova aquest divendres un nou paquet d'ajudes de 26 milions per als autònoms i el sector turístic

La Generalitat ha activat 357 dels 400 milions del Pla Resistir per a pal·liar els efectes de la pandèmia en l'economia.

En imatge, una de les reunions de la comissió de seguiment del Pla Resistir
En imatge, una de les reunions de la comissió de seguiment del Pla Resistir / GVA

El ple del Consell aprova aquest divendres un nou paquet d'ajudes, per valor de 26 milions, per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària en l'economia a benefici dels autònoms (8 milions) i d'empreses del sector turístic (18 milions).

En la primera línia d'ajuda extraordinària s'ingressarà 300 euros als autònoms dels sectors més afectats. I completa les altres dues que s'aprovaren fa una setmana en el decret llei d'ajudes extraordinàries i directes per a les empreses, treballadors autònoms i treballadors dels sectors productius més afectats per les noves restriccions a la mobilitat de la ciutadania i a l'activitat de determinats sectors productius, per un total de 105 milions.

El ple també té previst donar el vistiplau a un altre paquet de 18 milions d'euros per a completar les ajudes al sector turístic que ja havia aprovat la Generalitat, i que s'activaran mitjançant Turisme Comunitat Valenciana.

Fins ara, la Generalitat ha activat 357 dels 400 milions de les ajudes i subvencions del Pla Resistir, per a mitigar l'impacte de la pandèmia en els sectors i professionals més afectats per la crisi sanitària.

En els últims dies han començat les transferències de les ajudes que gestionen els municipis (les anomenades Parèntesi) per valor de 160 milions –100 d'aquests per aportació directa de la Generalitat– i d'una línia de 80 milions per a autònoms i empreses, l'activació de la qual va col·lapsar aquest dijous el web de Labora.

També et pot interessar

stats