El Consell aprova 20 milions per als agricultors del Baix Segura

Són ajudes directes de fins a 8.000 euros per afectat per a reconstruir infraestructures agràries danyades per la DANA.

VÍDEO | El Consell aprova 20 milions per als agricultors del Baix Segura

El Ple del Consell ha aprovat un decret d'ajudes directes que destinarà 20 milions d'euros per als agricultors del Baix Segura afectats per la DANA de setembre. El paquet d'ajudes, que atorgarà fins a 8.000 euros per afectat, se suma als deu milions d'euros que ja s'estan executant en obres relacionades amb la reposició d'infraestructures agràries.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha precisat que les peticions podran presentar-se en el termini de dos mesos a partir de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

Podran ser beneficiaris els titulars d'explotacions agrícoles i ramaderes considerades pime, situades en els termes municipals inclosos en el decret, que hagen patit danys en elements de l'explotació no assegurables en el vigent pla d'assegurances agràries combinades.

El decret cobrirà ajudes en basses, bancals, terrasses, murs, séquies, canals i comportes, camins d'accés, depòsits, xarxes elèctriques, casetes per a la neteja i desenrunament en els camps, així com per a pal·liar la pèrdua definitiva de sòl i de capacitat productiva.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l'objectiu de la norma és pal·liar l'impacte del temporal en la zona i "cobrir allò que no cobreix" ni el decret del Ministeri d'Agricultura ni el Consorci d'Assegurances.

També et pot interessar

stats