El Congrés vota a favor que l'AP-7 siga gratuïta a la Comunitat Valenciana quan expire la concessió

La moció de Compromís rep el suport de tots els grups i l'abstenció del PSOE.

Vehicles al seu pas per l'AP-7
Vehicles al seu pas per l'AP-7

El Congrés dels Diputats s'ha posicionat a favor aquest dimarts de la gratuïtat de l'AP-7 al seu pas per la Comunitat Valenciana a partir del 2020, quan expira la concessió. La proposta, presentada per Compromís, ha sumat els vots a favor, entre d'altres, del PP, Ciutadans i Podem.

En canvi, el PSOE s'ha abstingut argumentant que s'ha d'estudiar la situació de totes les vies en una situació similar a l'AP-7 per a no crear greuges comparatius. En aquest sentit, el diputat socialista Herick Campos ha defés que el seu partit ha de tindre una visió global.

La moció insta el govern espanyol a no realitzar nous tràmits per a una altra pròrroga i a no aplicar cap cànon o peatge, a més de bonificar el 50% de l'import del peatge als vehicles pesants i eximir del pagament de peatge als vehicles lleugers a la Comunitat Valenciana, com ja passa a Catalunya des de l'agost.

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, que és qui ha defés la proposta, ha celebrat l'aprovació de la moció. A través de les xarxes socials ha assenyalat que l'AP-7 serà "una via gratuïta, pública i útil per als pobles" i que s'han posat "les necessitats valencianes per davant de les partidistes". Sorlí ha lamentat que el PSOE s'haja quedat sol .

També et pot interessar

stats