El Congrés nomena per unanimitat Cristina Herrero com a presidenta de l'Airef

La nova presidenta proposa seguir els ajuntaments des de més a prop amb anàlisis detallades i més exàmens d'avaluació.

Cristina Herrero, nova presidenta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef)
Cristina Herrero, nova presidenta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) / Víctor Lerena (Efe)

La Comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats ha triat per unanimitat Cristina Herrero per a presidir l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) durant els pròxims sis anys, en substitució de José Luis Escrivá, nomenat ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Cristina Herrero ha plantejat un pla estratègic 2020-2026 que contempla avançar en el seguiment de les entitats locals per a fer anàlisis més detallades, així com més exàmens d'avaluació. Durant el seu discurs, ha advocat per reforçar la supervisió de les finances i dels informes d'avaluacions per a garantir el sosteniment de les finances públiques a mitjà i llarg termini.

No obstant això, encara que ha ressaltat que la supervisió fiscal és la principal funció i el referent “ineludible” de l'Airef per a evitar riscos i desviaments en els objectius de dèficit, Herrero ha assenyalat que també cal tindre un “esperit crític” perquè “és evident que les regles fiscals han presentat limitacions i és un debat que ja està en l'àmbit europeu”.

Alertar a les entitats locals amb més riscos fiscals

Dins del pla estratègic que ha plantejat per al seu pròxim mandat de sis anys, la candidata ha dit que urgeix avançar en l'anàlisi dels ajuntaments –més complexes que les referides a les comunitats autònomes, per ser més nombrosos– i ha anunciat que l'Airef treballa en el desenvolupament d'indicadors de sostenibilitat que permeten alertar i monitoritzar les entitats locals que tinguen més riscos fiscals.

També et pot interessar

stats