El Congrés d'Empresa Familiar demana al govern espanyol reformes per a la competitivitat

Els empresaris posen en valor el seu pes i reivindiquen mesures que impulsen el seu creixement.

VÍDEO | El Congrés d\'Empresa Familiar demana al govern espanyol reformes per a la competitivitat

El XXI Congrés de l’Empresa Familiar ha acabat aquest dimarts a València després de dos dies de cimera a la qual també han assistit el president del govern, Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Pablo Casado. Els 700 representants de les empreses familiars han aprofitat per a posar en valor el seu pes en l'economia. Són el 90% del teixit empresarial i generen vora el 70% de l'ocupació, i reivindiquen als polítics mesures que impulsen el creixement.

El president de l'Institut de l'Empresa Familiar, Francisco Riberas, ha dit que l'economia està pitjor que el 2008 i que cal fer els deures abans de la pròxima crisi. El president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, anava un pas més enllà i animava els empresaris a ocupar càrrecs públics davant el deteriorament de la política. Per la seua banda, el president de Mercadona, Juan Roig, reclamava la necessitat de transmetre a la societat la riquesa que generen i també ha reivindicat l'orgull de ser empresari.

Les dones també s'obrin pas en l'empresa familiar. Els reptes per a les segones i terceres generacions són l'expansió internacional i la transformació digital. En aquest sentit, Yolanda Tomás, d'Istobal, ha defés l'organització de les empreses per a assumir noves capacitats.

També et pot interessar

stats